MSExchangeGuru.com

Learn Exchange the Guru way !!!

 

Exchange 2013: Wrong AdminDisplayVersion on Edge Transport Server

In the previous blog I talked about configuring Exchange 2013 Edge transport server. Today I was upgrading my Exchange 2013 Infrastructure. I found this work around to fix the admindisplayversion of Edge Transport server. So sharing here. If you are using Edge Transport server then you may need this work around in near future.

After updating my Exchange 2013 Edge Transport server I ran the command to check the admindisplayversion but it was showing old version when I checked from other exchange 2013 mailbox server but admindisplayversion was showing correct on the Edge Transport server.

 

I could figure out that only workaround available right now is to do the following:

On the Edge Transport server run the following command to remove the edge subscription from Edge Transport server

Get-EdgeSubscription | Remove-EdgeSubscription


Then select Y or A

 

Then run the following command:

New-EdgeSubscription -FileName “c:\temp\resubcription.xml”


 

Now go to one of the Exchange 2013 mailbox server and run the following command:

New-EdgeSubscription -FileData ([byte[]]$(Get-Content -Path “C:\temp\resubcription.xml” -Encoding Byte -ReadCount 0)) -Site “Default-First-Site-Name”


Ignore the warning if you are upgrading. Dns will not remove the old host record.

 

Now your admindisplayversion for Exchange 2013 Edge Transport will be corrected on the Exchange 2013 mailbox role server.

Rest of the configuration will not be required to update.

 

Run the command Start-EdgeSynchronization and it should be showing success.


Send and receive the emails. It should go through Edge Transport.

Join us and be part of Los Angeles Exchange User Groups. 

 

Prabhat Nigam

Microsoft MVP | Exchange Server

Team@MSExchangeGuru


Leave a Reply

ad

Categories

Archives